BACK

Χωριάτικη Ομελέτα

Μια ενισχυμένη εκδοχή της αγαπημένης ομελέτας με κρέας, σπαράγγια και αρακά. Στην ουσία μπορείτε να διαλέξετε εσείς με τι υλικά θα "δυναμώσετε την ένταση" στην ομελέτα σας: λουκάνικο, σπανάκι, καλαμπόκι...Η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για πάντα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

30 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε μικρές λωρίδες
1/4 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κ.γλ. λάδι
130 γρ. λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές
1/8 κ.γλ.  αλάτι
1/8 κ.γλ. πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι
1/2 φλ. σπαράγγια (μίσχοι) σε κύβους, ζεματισμένα
1/4 φλ. αρακάς, βρασμένος
1/4 φλ. πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
3 αβγά χτυπημένα

Οδηγίες:

Σοτάρουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 3-4 λεπτά.

Βγάζουμε το χοιρινό και το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι.

Ρίχνουμε  τις πατάτες, τα μυρωδικά και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

Απλώνουμε τις πατάτες στον πάτο της ίδιας κατσαρόλας βάζοντας από πάνω το χοιρινό με το κρεμμύδι, τον αρακά, τα σπαράγγια καθώς και τις πιπεριές.

Περιχύνουμε με τα αβγά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της ομελέτας.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ολόκληρη η ομελέτα κλείνοντας προς το τέλος τα καπάκι για να πήξει η επιφάνεια.

Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε τις άκρες της και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: