Bigilla Πικάντικη κρέμα φασολιών
Δημοσιέυτηκε: Tue, 01/13/2009 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 03/10/2014 - 11:20
Μια μαλτέζικη συνταγή από το βιβλίο "Μαγειρεύοντας με τον Peter – οι καλύτερες συνταγές από τα δύο πρώτα του βιβλία" Εκδόσεις Klabb Kotba Maltin.
Συστατικά:
½ κιλό φασολάκια πλατιά
½ φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια μέντα
αλάτι
Οδηγίες:
- Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον 3 φορές.
1. Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για μιάμιση ώρα και μετά τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέβουμε.
Tips
Με το Bigilla μπορείτε να αλείψετε φρέσκο ψωμί προσθέτοντας κάποιο ωμό λαχανικό από πάνω για να φτιάξετε προτότυπη μπρουσκέτα! Ή να το προσφέρετε σε καλεσμένους με ωραία αρωματικά κριτσινάκια.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: