Haraymi - Ψάρι στο τηγάνι με λεμόνι, ντομάτα και μπαχαρικά από τη Λιβύη
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Πολύ νόστιμο και αρωματικό ψάρι με παραδοσιακά μπαχαρικά της Λιβύης, σκόρδο, λεμόνι και ντομάτα, αλλά και το κύμινο να κυριαρχεί! Ένα πιάτο διαφορετικό το οποίο χρειάζεται ένα ψάρι με λευκό κρέας όπως πέρκα, μπακαλιάρο, γλώσσες.
Συστατικά:
4 φιλέτα ψάρι
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
½ κ.γλ. kammon hoot (μείγμα αρωματικών που μοιάζει με τη Harissa, αλλά περιέχει πολύ κύμινο και χρησιμοποιείται κυρίως στα πιάτα με ψάρι)
χυμός από 1 λεμόνι
½ κ.γλ. τσίλι
2-3 κ.σ. λάδι
Οδηγίες:
Μαρινάρουμε το ψάρι στο λεμόνι, το αλάτι, το kammon και το σκόρδο για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετά το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές ντοματοπελτέ και χυμό ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, kammon και νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε και το ψάρι και αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: