Πουτίγκα από τα Κύθηρα
Δημοσιέυτηκε: Mon, 07/14/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:27
Παλαϊκή γεύση από εκείνες που ΄έχουν καταγραφεί στο μυαλό αλλά και την παλέτα μας. Με γάλα, σιμιγδάλι και αβγά, αλλά και κανελίτσα, σταφίδες και αμύγδαλα φτιάχνεις το πιο απλό γλυκό, που τρώγεται σαν κρέμα και πλημμυρίζει το στόμα σου γεύσεις αλλά και αναμνήσεις!
Συστατικά:
5 φλ. γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι
4 αβγά χτυπημένα
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλλα
1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλ. καθαρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά.
3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα.
4.Αφήνουμε να κρυώσει.
5.Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά, την κανέλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
6.Τα μεταφέρουμε τα βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: