BACK

Σαλάτα με πικάντικα αυγά

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα αβγά που έμειναν από το Πάσχα, αρκεί να μην καθυστερήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Μια μερακλίδικη συνταγή που σηκώνει ουζάκι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Υλικά για τα αβγά
8 αβγά φρέσκα, καλής ποιότητας, βρασμένα σφιχτά
1 κ.σ.  μαύρο πιπέρι άτριφτο
1 κ.σ.  κόκκινο πιπέρι άτριφτο
1 κ.σ.  αλάτι
1 ποτηράκι κρασιού ξίδι
1 ½ φλ. νερό
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 μικρό ματσάκι μάραθο

Υλικά για τη σαλάτα

1 φλ. ελαιόλαδο
4 αβγά πικάντικα
1 ντομάτα
½ αγγούρι
2 πατάτες βραστές
4 αντζούγιες
1 κ.σ.φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

για τα πικάντικα αβγά
1. Σε ένα γυάλινο ή πήλινο βάζο, φτιάχνουμε ένα διάλυμα με το νερό, το αλάτι και το ξίδι, τα πιπέρια και τα αρωματικά και σκεπάζουμε με αυτό τα βραστά αβγά.

2. Κλείνουμε το καπάκι καλά και αφήνουμε για 5-7 μέρες.

Η συνταγή της σαλάτας
1. Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, την ντομάτα, το αγγούρι και σε μικρά κομματάκια τις αντζούγιες κι ανακατεύουμε καλά.

2. Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα και στρώνουμε από πάνω τα αβγά, κομμένα στα τέσσερα το καθένα.

3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο ρίχνοντάς το πάνω στα αβγά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.