Καρότα Εξέλσιορ
Δημοσιέυτηκε: Wed, 01/14/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Sun, 08/11/2013 - 00:38
Μια συνταγή με μόνο 5 υλικά, πανεύκολη στην εκτέλεση που θα συνοδέψει εκπληκτικά με κοτόπουλο ψητό, βραστό ή ατμού.
Συστατικά:
2 1/2 φλ. καρότα, βρασμένα και λιωμένα
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γαλέτα
1 κουταλιά σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε και λιώνουμε τα καρότα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ανακατεύουμε με τα καρότα. Προσθέτουμε το γάλα, τη γαλέτα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε ελαφρά με τα καρότα. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 C για 45-60 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.
Tips
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με κόκκινες γλυκοπατάτες
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: