Κέικ με Φράουλες
Δημοσιέυτηκε: Sat, 04/26/2014 - 20:40 || Ενημερώθηκε: Thu, 10/06/2016 - 08:54
Ένα διαφορετικό κέικ που ροζίζει σε χρώμα λόγω του πολτού από φράουλες που περιέχει. Σερβίρεται τέλεια με παγωτό.
Συστατικά:
250 γρ. αλεύρι
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
180 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
170 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια απλή μακρόστενη φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 – 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε και ψήνουμε 45-50 λεπτά ακόμα. Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.
Tips
Ένα γλάσο άχνης ζάχαρης του ταιριάζει πολύ.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: