BACK

Κέικ με Φράουλες

Ένα διαφορετικό κέικ που ροζίζει σε χρώμα λόγω του πολτού από φράουλες που περιέχει. Σερβίρεται τέλεια με παγωτό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (9 votes)

Συστατικά:

250 γρ. αλεύρι
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
180 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
170 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια απλή μακρόστενη φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 – 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε και ψήνουμε 45-50 λεπτά ακόμα. Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. 

Tips

Ένα γλάσο άχνης ζάχαρης του ταιριάζει πολύ.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: