BACK

Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα πορτοκαλιού

Η σάλτσα πορτοκαλιού είναι ιδανική για τα πουλερικά, έτσι ταιριάζει απόλυτα και με το κοτόπουλο. Ένα πιάτο που σερβίρεται ως κυρίως, συνοδευόμενο από ψητές πατάτες ή ρύζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

8 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκι)

αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες

πιπέρι μαύρο τριμμένο

120γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

120γρ. οίνος λευκός

3 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

2 πορτοκάλια (χυμό & ξύσμα)

200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

3κ.σ θυμάρι

1/2κ.σ πάπρικα

3κ.σ μουστάρδα

1 λεμόνι (χυμό)

2κ.σ ελιξίριο

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1: Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε τα μπουτάκια μέσα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, με 2κ.σ θυμάρι και την πάπρικα. Βάλτε μέσα σε ένα άλλο μπολ την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο , από το κρασί, το χυμό από το 1 πορτοκάλι, το χυμό λεμονιού, 1κ.σ μουστάρδα και ανακατέψτε πολύ καλά. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υγρό μείγμα και ανακατέψτε το πολύ καλά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να κάνει μια τραγανή κρούστα εξωτερικά.

 

Bήμα 2: Ετοιμάστε την σάλτσα πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι, προσθέστε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Σβήστε με το υπόλοποι κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για ένα λεπτό. Προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις 2κ.σ μουστάρδα, την μαρμελάδα, λίγο αλάτι, πιπέρι , το ελιξίριο, το υπόλοιπο θυμάρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Bήμα 3: Βάζετε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα περιχύνετε με την σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρετε.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: