Κουκιά του Xότζα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 09/03/2014 - 14:46
Συστατικά:
1 κιλό κουκιά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί κονκασέ
ξερή ρίγανη
λάδι
αλάτι
Οδηγίες:
Kαθαρίζουμε τα κουκιά, βγάζοντας το μαύρο κομμάτι. Tα βάζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε κρύο νερό, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουνε. Δεν πρέπει να έχουνε πολύ νερό στην αρχή γιατί "στενοχωρημένα" βράζουν καλύτερα. Προσθέτουμε την ντομάτα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη.