Κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Μια καλή κρέμα δε συγκρίνεται με τίποτα. Δοκιμάστε τη συνταγή αν θέλετε εξ'ολοκλήρου με γάλα, αν και η κρέμα θα δώσει ένα...τσικ παραπάνω στο να γίνει η γεύση ακόμα πιο μεστή και πλούσια. Είναι πολλά τα αβγά...αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά!
Συστατικά:
750 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
8-10 κρόκοι (ανάλογα το μέγεθος των αβγών)
130 γραμμ. ζάχαρη
4 κουταλιές σταφίδες ξανθές
8 κουταλάκια κορν φλάουρ ή νισεστέ
1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Αμύγδαλα καραμελωμένα
Οδηγίες:
1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουσκέψουν για 1-2 ώρες μέσα σε λίγο βραστό νερό.
2. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, το γάλα κρύο, και ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουερ.
3. Σουρώνουμε και τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
4. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει και να δέσει.
5. Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή πιατάκια και αφήνουμε τη να κρυώσει.
6. Σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με αυτά την επιφάνεια για να σερβίρουμε.