BACK

Κέικ μπανάνας με καφέ και καρύδια

Μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας αλλά και μόκας που είναι ιδιαιτέρα αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Δοκιμάστε την επειγόντως!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (8 votes)

Συστατικά:

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό
1 κ.γλ. αλάτι
100 γρ. φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.γλ. κοφτά κανέλα

Για το γλάσο
½ φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νερό
1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 o C.

1. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα 23x12 εκ. συν μερικά muffins

2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

4. Σταδιακά ρίχνουμε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.

5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τοπροσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομοιογενές.

6. Τέλος ενσωματώνουμε τα καρύδια στο μείγμα.

7. Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τα 3/4 για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνουμε muffins.

8.  Ψήνουμε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε λίγο στη φόρμα και μετά το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο:
9. κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη.

10. Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε  λίγο νερό ακόμα για να έχουμε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μείγμα.

11. Περιχύνουμε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.