BACK

Γιουβαρλάκια σούπα

Τα γιουβαρλάκια σούπα είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (18 votes)

Συστατικά:

Για τα γιουβαρλάκια
 

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ κιμά χοιρινό
200 γρ  ρύζι γλασέ
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. πιπέρι
​λίγο αλεύρι
3-4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
6  κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
​λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
 

 

Για την σούπα
 

3 λίτρα ζωμό βοδινού ή λαχανικών
4 κουτ. ελαιόλαδο
​50 γρ ρύζι γλασέ
​αλάτι
​πιπέρι
3 καρότα κομμένα κυβάκια
3 πατάτες κομμένες κυβάκια
​3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το πιπέρι και αλάτι τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι κόβουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος όσο ένα καρύδι.

Βρέχουμε με λίγο νερό τις παλάμες μας και ζυμώνουμε το κιμά σε βώλους και τους αλευρώνουμε προσεκτικά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε τα υλικά της σούπας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Τοποθετούμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, τόσο ζεστό, βραστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου μισή ώρα μέχρις ότου απορροφηθεί το υγρό και απομείνει αυτό που χρειαζόμαστε για τη σάλτσα.

Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή με φρεσκοκομμένο πιπέρι, φρέσκο ψωμί και φέτα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: