Η μεταμοντέρνα Σαλάτα Καπρέζε
Να 'ναι καλά μερικοί genius σεφ όπως ο Armando Percuoco, που μπορούν να σκέφτονται διαφορετικά και να μετατρέπουν τα κλασσικά πιάτα σε καινούργιες εμπειρίες.
Συστατικά:
1/2 κιλό παρθένο ελαιόλαδο
7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 ντομάτες ώριμες και ή δυνατόν βιολογικής γεωργίας
4 κ.σ. ζάχαρη
450 γρ. bocconcini
αλάτι
40 φύλλα βασιλικού
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, κρατώντας τες ολόκληρες.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες αφήνοντας τες να μαριναριστούν για 12 ώρες. Τις πουδράρουμε με την ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 6 ώρες.
Σουρώνουμε το υγρό που έχει μείνει από τις ντομάτες, και το ομογενοποιούμε στο μπλέντερ με τον βασιλικό, το λάδι και αλάτι.
Σερβίρουμε τις ντομάτες μαζί με το τυρί και δίπλα την σάλτσα βασιλικού.