BACK

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με βασιλικό

Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων ειδικά όταν συνοδεύονται με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (5 votes)

Συστατικά:

Για τον κιμά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
​500 γρ κιμάς χοιρινός
2 φλυτζάνια ψίχα ψωμί
​2 φλυτζάνια μαϊντανό
​1 φλιτζάνι δυόσμο

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό φλιτζάνι  ελαιόλαδο
1 αβγό
αλάτι πιπέρι
​1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ξύδι

Για την σάλτσα

400 γρ. έτοιμη σπιτική κλασσική σάλτσα ντομάτας που έχετε φτιάξει από το καλοκαίρι

1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά.
Τα πλάθουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα αρώματα των υλικών.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Τα περνάμε από αλεύρι τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο λίγα λίγα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας σε μία ανοικτή μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια μας.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε επι πλέον τον  βασιλικό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε με ρύζι αλλά και τα παιδιά τα προτιμούν με πουρέ.

 

Καλή όρεξη !!!