Παντζαροσαλάτα
Δημοσιέυτηκε: Mon, 01/27/2014 - 17:34 || Ενημερώθηκε: Sun, 04/13/2014 - 10:04
Τα παντζάρια βραστά είναι από τις πιο νόστιμες βραστές σαλάτες που συνοδεύουν άξια κάθε ψάρι, αλλά είναι υπέροχα με σκορδαλιά, ακόμα και μόνα τους σε μια αποτοξίνωση ή νηστεία.
Συστατικά:
6 παντζάρια, πλυμένα και καθαρισμένα
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τα γούστα μας. Βγάζουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Κόβουμε σε φέτες τις ρίζες και βάζουμε από πάνω. Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Tips
Το βράσιμο εξαρτάται άμεσα με το μέγεθος και με την ποικιλία της ρίζας
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: