Ρολά μελιτζάνας με τυρί και ντομάτα
Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα που μας έχει έρθει από την Ιταλία. Το κρασί λοιπόν που του ταιράζει είναι μια δροσερή Valpolicella.
Συστατικά:
4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
μπόλικη σάλτσα ντομάτα
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουθμε με οδοντογλυφίδα εάν και εφόσον χρειάζεται λόγω μεγέθους του λαχανικού, κι απλώνουμε σε ταψάκι.
Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.