Τα μπισκότα της Χαράς των Χριστουγέννων
Τα πιο νόστιμα μπισκότα στον κόσμο που σου φέρνουν την χαρά των Χριστουγέννων στο σπίτι.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 1/2 κ.γ. baking powder
190 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού η μανταρινιού
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Γλάσο
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 ασπράδια καλά χτυπημένα
1/2 κ.γ. λεμόνι
Χρώματα για ζαχαροπλαστική
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 180 βαθμούς κελσίου.
Χτυπάμε το βούτυρο και το ξύσμα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη και το αυγό.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει .
Βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύοντας πλέον με σπάτουλα φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή.
Την χωρίζουμε στα τρία, τυλίγουμε το κάθε τρίτο σε μεμβράνη, το πιέζουμε να ισιώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες .
Αλευρώνουμε καλά τον πλάστη μας και την επιφάνεια που θα ζυμώσουμε.
Πιέζουμε την ζύμη σε διάφορα σημεία για να την ανοίξουμε πιο εύκολα.
Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα.
Χρησιμοποιούμε ότι χριστουγεννιάτικο κουπ πατ θέλουμε για να κόψουμε την ζύμη και τα αλευρώνουμε κάθε φορά.
Μεταφέρουμε την λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε μόλις τα δούμε να καφετίζουν οι άκρες τους.
Όταν όλα τα μπισκότα έχουν κρυώσει τελείως, μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε με γλάσο η απλά με ζάχαρη άχνη.
Για το γλασάρισμα
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
Χωρίζουμε σε μπολ σε όσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε ένα χρώμα σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε πάλι.
Χρησιμοποιούμε το γλάσο αμέσως.
Για την βολή σας προτείνω κορνέ μιας χρήσης.