Τραχανόπιτα με Γαλοπούλα και Κατίκι
Δημοσιέυτηκε: Tue, 05/06/2014 - 19:34 || Ενημερώθηκε: Tue, 02/21/2017 - 16:44
Ο τραχανάς, ένα από τα πιο νόστιμα Ελληνικά προϊόντα γίνεται ακόμα πιο λαχαταριστός όταν μετατρέπεται σε πίτα5 φέτες καπνισ με καπνιστή γαλοπούλα!
Συστατικά:
500 γρ. τραχανάς, γλυκός
500 ml ζωμό από κοτόπουλο
25 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 αβγά
6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη
100 γρ. κατίκι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σιγοβράζουμε τον τραχανά με τον ζωμό μέχρι να πήξει κι αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αβγά, το αλεύρι, το κατίκι και τη γαλοπούλα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. .
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου για 35-40 λεπτά.
Tips
Όσο πιο σιγά βράζει ο τραχανάς, τόσο καλύτερος γίνεται
Κατηγορία: