Zαμπαγιόνε
To Zαμπαγιόνε, η παχύρρευστη κρέμα από το Πιεμόντε είναι από τα πιο κλασσικά γλυκίσματα της Ιταλίας.
Συστατικά:
6 κρόκοι αυγών
1/8 κ.κ. αλάτι
1/3 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κρασί Vinsanto
1/4 φλ. ρούμι
λίγο πράσινο τσάι matcha
κρέμα σαντιγί και φρούτα της επιλογής μας για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι καλά.
Διαλύουμε το matcha μέσα στο κρασί και το ρούμι. Σιγά σιγά ανακατεύουμε το υγρό μέσα στα αυγά.
Βάζουμε το μπωλ πάνω σε μπαιν μαρί χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπωλ το καυτό νερό.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός για 12-15 λεπτά μέχρι το μίγμα ξασπρίσει και πήξει.
Όσο πιο πολύ το χτυπάμε, τόσο πιο πολύ πηχτό θα βγει. Όταν έχει φτάσει σε μια υφή παρόμοια της μους, βγάλτε το από την φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα για δυο λεπτά ακόμα.
Μοιράστε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα.