BACK

Αρνί με σούπα αυγολέμονο

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η γεύση όλη δίνεται από το αρνάκι που μπορεί να νοστιμίσει τα πάντα ακόμα και ένα σκέτο ρύζι σούπα.

Συνταγές και φωτογραφίες από το βιβλίο της Τούλας Σκληρού: "Γεύσεις από την Λευκάδα"

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

1 1/2 κιλό αρνί (μπροστινό πόδι)
4-5 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
αλάτι & πιπέρι
2 αβγά
2-3 λεμόνια

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε το αρνί, το κόβουμε σε δύο ή τέσσερα κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το αρνί να βράσει για περίπου 90 λεπτά. Ξαφρίζουμε προσεκτικά κατά διαστήματα.

2. Όταν βράσει, το βγάζουμε σε πιατέλα, το χωρίζουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.

3. Σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας και αφαιρούμε το λίπος από πάνω.

4. Ξαναβάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται, και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προσέχοντας να μη χυλώσει το ρύζι.

5. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, χτυπάμε τα αβγά καλά και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.

6. Βάζουμε μερικές κουταλιές από την κατσαρόλα στο μπολ με το αβγολέμονο για να το φέρουμε στη θερμοκρασία της κατσαρόλας.

7. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, έχοντας κατεβάσει από τη φωτιά.

Μπορούμε να σερβίρουμε σε πιάτα το κρέας μέσα στη σούπα ή στο τραπέζι σε σουπιέρα και πιατέλα ξεχωριστά.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: