Δροσερή σούπα με γιαούρτι και δυόσμο
Δημοσιέυτηκε: Fri, 04/06/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/22/2014 - 14:30
Το ιδανικό πιάτο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Δροσερή και ελαφριά η αρωματική σούπα από γιαούρτι και κολοκυθάκι γίνεται ο ορισμός της φρεσκάδας με τα αρώματα του δυόσμου και του ελαιόλαδου!
Συστατικά:
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, ψιλοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
- 2-3 σταγόνες ξίδι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κολοκυθάκι.
Το αλατίζουμε και το στίβεουμε με το χέρι για να φύγουν οι χυμοί του, τους οποίους κρατάμε σε ένα μπολάκι.
Χτυπάμε το γιαούρτι σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ για 5-6 λεπτά.
Συνεχίζουμε να το χτυπάμε ενώ βάζουμε το ξίδι, το δυόσμο, το τριμμένο κολοκυθάκι, μαζί με τους χυμούς του, τη σκελίδα του σκόρδου και το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε να το χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σερβίρουμε κρύα μαζί με ένα παγάκι σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τον κομμένο δυόσμο.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: