Φιλέτο χοιρινού τυλιγμένο με πανσέτα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 02/14/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 02/12/2016 - 15:42
Εύκολο και γρήγορο πιάτο, μπορεί να αποτελέσει λύση αν αποφασίσετε τελευταία στιγμή να το "τσικνίσετε" ή να κάνετε ένα γεύμα για φίλους με κρέας.
Συστατικά:
12-14 φέτες πανσέτα
500γρ. φιλέτο χοιρινού
1 μήλο κομμένο σε φέτες
2 κ.γλ. λάδι
2 κ.σ. φασκόμηλο
μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
1. Τυλίγουμε την πανσέτα γύρω από το φιλέτο χοιρινού.
2. Βάζουμε τις φέτες μήλου στη βάση ενός σκεύους πυρέξ
3. Τοποθετούμε επάνω τους το χοιρινό.
4. Ραντίζουμε με το λάδι, το φασκόμηλο και το πιπέρι.
5. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε το χοιρινό σε χοντρές φέτες με μία πλούσια σαλάτα πιπεράτης ρόκας.
Tips
Αυτή η συνταγή είναι το ίδιο γευστική με το χοιρινό τυλιγμένο σε λεπτές φέτες προσούτο.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: