BACK

Κολοκυθοκεφτέδες

Οι κολοκυθοκεφτέδες απλοί και εύκολοι στην παρασκευή τους αποτελούν νόστιμο ορεκτικό και σερβίρονται πριν από πολλά και διαφορετικά κυρίως πιάτα.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κολoκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμύδια
​1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
διάφορα μυρωδικά: δυόσμο, σφελίτσι, μάραθο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Τρίβουμε το κολοκύθι στο χοντρό μέρος τους τρίφτη.
Το βάζουμε στο σουρωτήρι, του ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του. Όσα υγρά έχουν μείνει τα απομακρύνουμε με ένα καλό στύψιμο με τα χέρια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα στο κολοκύθι.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα ξαναβάζουμε στο σουρωτήρι να φύγουν και τα υπόλοιπα υγρά.
Πλάθουμε σε σχήμα πλατύ κεφτέ. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτ και σερβίρουμε.