BACK

Κοτόπουλο κατσιατόρε

Κατσιατόρε σημαίνει κυνηγός στα Ιταλικά. Αλλά δεν θα χρειαστεί να κυνηγήσετε το κοτόπουλο.
Μόνο να γλύφετε τα δάχτυλα σας αφού το φάτε.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (10 votes)

Συστατικά:

1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
120 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
350 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα χωρίς κοτσάνια
30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
20 γρ. αλεύρι
125 γρ. κρασί λευκό
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνη
10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι

Οδηγίες:

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι και προσθέτουμε το θυμάρι.

Για περισσότερες συνταγές του Γιάννη Λουκάκου, μπορείτε να δείτε το site του η να διαβάσετε το καινούργιο του βιβλίο ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

Tips

Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο, ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.