Κοτόπουλο με φρέσκια τρούφα
Δημοσιέυτηκε: Mon, 11/24/2008 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 12/21/2016 - 20:49
Αρωματικό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με τη μοναδική ευωδιά της τρούφας και μια σάλτσα όλο γεύση από προσούτο και κρασί. Ιδανικό γεύμα για δύο, συνοδευμένο από πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Συστατικά:
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με το δέρμα τους
8 λεπτές φέτες τρούφας
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 φέτες προσούτο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Ξεκολλάμε προσεκτικά από τη μία πλευρά το δέρμα από τα στήθη του κοτόπουλου και βάζουμε 2 φέτες τρούφας σε κάθε ένα στήθος ανάμεσα στο κρέας και στο δέρμα.
Βάζουμε σε ταψί και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε το κοτόπουλο ελαφρά από το αλεύρι και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε 30 λεπτά
Ψιλοκόβουμε το προσούτο και το σωτάρουμε στο ίδιο λάδι που σωτάραμε και το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά στη φωτιά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες με την σάλτσα κρασιού-προσούτο.
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την τρούφα με λάδι τρούφας, που θα το χρησιμοποιήσετε στο τέλος του μαγειρέματος (δηλ. να μη μαγειρευτεί) όταν φτιάχνετε τη σάλτσα σας. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο κανονικά σύμφωνα με τη συνταγή και στη σάλτσα αφού βάλετε το κρασί και το αφήσετε να εξατμιστεί λίγο, προσθέτετε το λάδι τρούφας.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: