Αρνί με πάπρικα και κύμινο - Mechoui
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:23
Σιγοψημένο αρνάκι με βούτυρο και αρωματικά από τη Β. Αφρική. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παρασκευή, ιδανικό για να το σερβίρετε σε ένα τραπέζι με καλεσμένους συνοδευόμενο από ένα πουρέ πατάτας ή και άλλων λαχανικών!
Συστατικά:
1 1/2 -2 κιλά αρνί (τα καλύτερα κομμάτια είναι ωμοπλάτη και παϊδάκια)
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γλ. κύμινο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
1.Ξεπλένουμε το κρέας
2.Αναμείγνύουμε την πάπρικα, το κύμινο, το βούτυρο, αλάτι.
3.Αλείφουμε με το μείγμα το αρνί.
4.Χαλαρώνουμε λίγο την πέτσα ακριβώς κάτω από την ωμοπλάτη και βάζουμε μέσα λίγο μίγμα.
5.Βάζουμε στο φούρνο με το σαρκώδες μέρος του κρέατος προς τα κάτω.
6.Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και το αλείφουμε κατά διαστήματα με το ζουμί του, ώστε να μην ξεραθεί το κρέας.
7.Ψήνουμε περίπου 120 λεπτά.
8.Γυρίζουμε το κρέας και αφήνουμε να ψηθεί η άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και το κρέας να είναι αρκετά μαλακό ώστε να κόβεται με τα δάχτυλα
9.Βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε σε ένα πιάτο χωρίς τη σάλτσα.
Σερβίρουμε ενώ είναι πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με κύμινο και αλάτι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: