Μελιτζάνες ρολά με τυρί και μπέικον
Ελαφρύ καλοκαιρινό και υγειινό με ενδιαφέροντα συνδιασμό υλικών της Μεσογείου.
Συστατικά:
6-7 μελιτζάνες μακρόστενες
½ κιλό κεφαλογραβιέρα
300 γρ. μπέικον
1 μπουκάλι κέτσαπ
λίγο ελαιόλαδο
οδοντογλυφίδες
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν και είναι έτοιμες, κόβουμε το τυρί σε ράβδους όσο ένα μικρό δάκτυλο.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φέτα μελιτζάνα, τοποθετούμε στην άκρη της μια ράβδο τυριού, διπλώνουμε σε ρολό με μια φέτα μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα ρολά σε σειρές μέσα σε πιρέξ. Μόλις τελειώσουν, αραιώνουμε την κέτσαπ με λίγο νερό και περιχύνουμε τα ρολά.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200° C.