BACK

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μπύρα

Ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι! Οι Βρετανοί το ονομάζουν Sunday stew, αφού είναι κλασικό κρέας κατσαρόλας! Πεντανόστιμο, συνοδεύεται τέλεια από πουρέ πατάτας, αλλά και λαχανικών, όπως αρακά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
​6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια​
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
4 φύλλα δάφνη
1 κ.σ. θυμάρι
3 μικρά μπουκάλια μπύρα Νήσος Pilsner
χοντρό αλάτι​
μαύρο πιπέρι
 

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο  μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τα καρότα να ροδίσουν και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά, και σβήνουμε με 100-150 ml μπύρα τη σάλτσα και την αφήνουμε να δέσει.

Ξανατοποθετούμε το κρέας στη σάλτσα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι το σκόρδο και τη δάφνη και το φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Γυρνάμε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα το κρέας μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι όλη η σάλτσα.

Αλλάζουμε σκεύος και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και την υπόλοιπη μπύρα μέχρι να σκεπάσει ελαφρά το κρέας.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε γαρνίροντας με χοντρό πιπέρι.

 

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με την ίδια παγωμένη μπύρα Νήσος Pilsner!!!

 

Καλή σας όρεξη.