Μουστοκούλουρα
Νόστιμα και τραγανά κουλουράκια μούστου... ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας!
Συστατικά:
8-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1 ½ κ. γλυκού σόδα
Οδηγίες:
1. Σε μεγάλη μπολ ανακατέψτε 8 φλιτζάνια αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε ένα μικρότερο διαλύστε τη σόδα στο μπράντι και αδειάστε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
2.
3.
Αφήστε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρες, και διατηρήστε σε κουτιά ή γυάλες που κλείνουν αεροστεγώς.