Μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και σταφίδες
Συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων που θα λατρέψετε. Αν δεν προτιμάτε κάποιο από τα συστατικά μπορείτε να το αφαιρέσετε ή να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο ξηρό καρπό. Ταιριάζει πολύ να δοκιμάσετε να βάλετε μία πρέζα κανέλα στο μείγμα σας που θα αναδείξει τόσο τη σοκολάτα όσο και τα υπόλοιπα συστατικά!
Συστατικά:
2½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανίλια σκόνη
2 αβγά
2 φλ. κουβερτούρα τριμμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. καρύδια
1/2 φλ. σταφίδες
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
2. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι το μείγμα γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας ώστε να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
3. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι.
4. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
5. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
6. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα βγάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.