BACK

Μπουγάτσα με κρέμα

Η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα εδώ με μια παλαιϊκή συνταγή που κυκλοφόρησε σε βιβλιο γ'υρω στα 1950. Με την κρέμα όπως τη χρειαζόμαστε γεμάτη και πλούσια. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε τίτλο Αρτοποιία, Κουλουροποιία, Ζαχαροπλαστική και το υπογράφει ένας γνωστός μάστορας της εποχής, ο Παναγιώτης Τριβέλας. Η μπουγάτσα αναφέρεται ως κρεμόπιτα, καθόλου άδικα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (14 votes)

Συστατικά:

  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αβγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. φύλλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.

Όταν κάψει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα του λεμονιού.

Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε και το βούτρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας ώστε να περισσεύουν από το ταψί για να τα γυρίσουμε.

Κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο.

Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βάζουμε στην επιφάνεια 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε, και τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν.

Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε και το γυρίζουμε και αυτό να κλείσει.

Ψήνουμε στους φούρνο 200°C για 30-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν σερβίρετε.

Tips

Πασπαλίστε με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη και απολαύστε... υπεύθυνα!