Ομελέτα με Πατέ Ελιάς Καλαμών, πιπεριές & τόνο
Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο για ξαφνικούς επισκέπτες ή για τα παιδιά αν δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε!
Συστατικά:
3 αβγά
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας τόνο, στραγγισμένο από την κονσέρβα
4 κουταλιές της σούπας πατέ ελιάς
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το νερό. Σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι.
Μόλις αρχίσουν και πήζουν τοποθετούμε το μείγμα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι από πάνω. Προσθέτουμε τον τόνο και το πατέ. Χρησιμοποιώντας μια καλή σπάτουλα, διπλώνουμε την μια μεριά της ομελέτας προς τα μέση για να την κλείσουμε. Την σερβίρουμε αμέσως.