Φασόλια πράσινη πιπεριά και λουκάνικο Chorizo
Η σούπα με φασόλια και λουκάνικα είναι μία νόστιμη και θρεπτική σούπα για τα χειμωνιάτικα κρύα.
Συστατικά:
500 γρ. ξερά φασόλια, μουλιασμένα σε νερό από την προηγούμενη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκια πράσινη choricero πιπεριά, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σπόρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ.ελαιόλαδο
140 - 150 γρ. chorizo λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια
Οδηγίες:
Τοποθετούμε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, το καρότο, το σκόρδο, τη δάφνη και το μισό από το ελαιόλαδο σε γάστρα ή σε βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τα φασόλια κατά 2,5 εκ.
Αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση και εν συνεχεία ελαττώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα, μέχρι τα φασόλια να γίνουν μαλακά.
Κάθε τόσο ανακατεύουμε και προσθέτουμε κρύο νερό, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι σαν μια κάπως αραιή σούπα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε το λουκάνικο με το βραστό που έχουμε ετοιμάσει.