Πίτα στρούντελ με τυρί - Gibanica
Αυτή η συνταγή για αλμυρή - Σέρβικη gibanica - είναι ένα μείγμα από τυρί κρέμα, τυρί cottage και φέτα μεταξύ των στρωμάτων του φύλλου ζύμης που ψήνεται μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
Συστατικά:
1 πακέτο φύλλο ζύμης
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 .
Αναμειγνύουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, χτυπώντας το μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε μια στρώση ζύμης σε ένα βαθύ ταψί.
Βουτάμε σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης στο μείγμα και τοποθετούμε στην τύχη στο ταψί.
Κρατάμε περίπου 3 κομμάτια ζύμης που δεν τα βουτάμε στο μείγμα καθώς και μερικές κουταλιές της σούπας μείγματος.
Σκεπάζουμε το μείγμα με τις υπόλοιπες στρώσεις ζύμης.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και επιπλέον λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.