Σαλάτα με φρέσκα και ξερά φασόλια
Μια φρέσκια και δροσιστική σαλάτα από τρία είδη φασολιών. Μπορεί να συνοδεύσει ψητό κρέας ή ψάρι.
Συστατικά:
300 γρ. γίγαντες
300 γρ. φασόλια χάντρες
300 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό 2 λεμονιών
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Μουσκεύουμε τους γίγαντες για 12 ώρες σε μπόλικο νερό
- Στραγγίζουμε
1. Βράζουμε τους γίγαντες για 5 λεπτά και πετάμε το νερό.
2. Βάζουμε καινούργιο (τόσο ώστε να σκεπάζει τους γίγαντες) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-2 ½ ώρες, προσθέτοντας αλάτι
3. Πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι.
4. Βράζουμε τα φασόλια χάντρες μαζί με τα φρέσκα φασολάκια για 35-40 λεπτά. Στραγγίζουμε
5. Ανακατεύουμε όλα τα φασόλια σε ένα μπολ.
6. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω από τα φασόλια.
Προσθέτουμε στο τέλος το μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σερβίρουμε.