BACK

Σαλάτα με ρόκα, μανιτάρια και τυρί Taleggio

Μια δροσιστική Ιταλική σαλάτα που αναδεικνύει τα μανιτάρια όσο καμμιά άλλη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά

200 γρ. μανιτάρια πλευρότους
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
3 κ.σ.  ελαιόλαδο
5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
½ κ.γλ. αλάτι
κ.γλ. πιπέρι μαύρο
100 γρ. τυρί taleggio κομμένο σε μικρούς κύβους
 
Για τις ντομάτες
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
 
Για τη ρόκα
4 μάτσα ρόκα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις ντομάτες: αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες. 
Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, θυμάρι, σκόρδο, κ.λ.π.) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τυλιγμένες καλά, μέχρι να αφυδατωθούν αρκετά.

Ψήνουμε τα μανιτάρια: αφαιρούμε τα κοτσάνια. 
Κόβουμε τα πορτομπέλο σε τέταρτα. 
Μαρινάρουμε όλα τα μανιτάρια στα υπόλοιπα υλικά. 
Τα ψήνουμε στη σχάρα ή τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι.
Πλένουμε καλά τη ρόκα και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
 Για να σερβίρουμε τη σαλάτα: τοποθετούμε ένα τέταρτο των ψημένων μανιταριών στο κέντρο του πιάτου, από πάνω τη ρόκα και πάνω απ’ αυτή λίγη ντομάτα. 
1Περιχύνουμε με τη σάλτσα (λάδι & μπαλσάμικο) και γαρνίρουμε με τους κύβους taleggio.

Tips

Το taleggio είναι ένα τυρί από την βόρεια Ιταλία, με μαλακιά υφή, πικάντικη γεύση που πραγματικά αποτελεί παράδεισο για αυτούς που αγαπάνε τα τυριά!