BACK

Αυγά ανακατεμένα

Τα αυγά που αναμιγνύονται στο τηγάνι μαζί με γάλα και σιγοψήνονται είναι ίσως από τις πιο νόστιμες συνταγές του Κυριακάτικου πρωινού.  

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

8 αυγά
1/3 φλ γάλα
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
 

Οδηγίες:

Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το γάλα, αλλά δεν τα χτυπάμε με φουέ όπως κάνουμε για την ομελέτα. Απλά τα ανακατεύουμε με πηρούνι.
Σε τηγάνι πλατύ σε χαμηλή  θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάνει φουσκάλες. 
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ αργά με ξύλινη κουτάλα, φροντίζοντας να πιάνουμε και τις κοιλότητες του σκεύους. Ο στόχος είναι να μην ψηθούν πολύ , αλλά να παραμείνουν υγρά.
Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί πλούσια βουτυρωμένο το οποίο το ψήνουμε την ώρα που τα αυγά είναι στο τηγάνι.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή να πασπαλίσουμε λίγη παρμεζάνα. 
Στην Ισπανία τα σερβίρουν με ψιλοκομμένη πιπερίτσα.

Tips

Προσοχη στην θερμοκρασία που τα ψήνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο γάλα και βούτυρο ή για πιο gourmet γευση βουβαλίσιο.