Πουρές Γλυκοπατάτας
Δημοσιέυτηκε: Tue, 12/03/2013 - 18:54 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Συστατικά:
10 γλυκοπατάτες μεγάλες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ξίδι
Οδηγίες:
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά και τις βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα τους μαζί με αλάτι και ξίδι.
Οι γλυκοπατάτες θα είναι έτοιμες όταν η φλούδα θα βγαίνει μόνη της.
Τις καθαρίζουμε, τις λιώνουμε με ένα σύρμα ή πιρούνι και ρίχνουμε μέσα ζεστή κρέμα, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
Οι ποσότητες που σας δίνουμε είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από το πόσο λιπαρό θέλετε τον πουρέ.
Tips
Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στον πουρέ, βάλτε μέσα και γλυκοπατάτες πορτοκαλί
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: