ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ
Ο Βασίλης Καλλίδης μας δίνει μια συνταγή που είναι τόσο υγιεινή, όσο και νόστιμη! Τα χόρτα δίνουν στο ψάρι μια απίστευτη νοστιμιά και το βοηθούν να κρατήσει τα υγρά του.
Συστατικά:
3 τσιπούρες
½ κιλό πατάτες
½ ματσάκι μάραθο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια
1 κιλό αγριόχορτα (Σέσκουλα, λάπατα, μαρούλια, αντίδια)
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. αλεύρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Οδηγίες:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες.
Προσθέτουμε το μαρούλι, τα αντίδια, τα λάπατα και τα σέσκουλα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σέλινο.
Τοποθετούμε πάνω στα χόρτα τις τσιπούρες, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο νερό, μπόλικο αλάτι και πιπέρι, βάζουμε στο τηγάνι καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να μαγειρευτούν τα ψάρια.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από 2 λεμόνια, λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και σερβίρουμε.