BACK

Βελουτέ αρακά

Μια σούπα που μπορεί να γίνει με κατεψυγμένο αρακά, αλλά αν την κάνετε με τον ολόφρεσκο αρακά της άνοιξης, η γεύση πραγματικά θα είναι διαφορετική. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (8 votes)

Συστατικά:

600 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο πολτοποιημένο 
1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος), σε μεσαίου πάχους ροδέλες
3 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/4 κ.κ  ζάχαρη
80 ml κρέμα γάλακτος 
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σύγκλινο Πελοποννήσου σε κομματάκια
αλάτι και  πιπέρι


 

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι και  το πράσο.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε 2 λίτρα νερό, και μόλις η σούπα πάρει βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για  περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Ομογενοποιούμε στο μπλέντερ,  κι αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Προσθέτουμε την κρέμα και μόλις  ζεσταθεί, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.
 

Tips

Μπορείτε να αρωματίσετε με φρεσκοκομμένο βασιλικό αλλά και και με ξύσμα λεμονιού, ανάλογα την εποχή. Επίσης της ταιρειάζει πολύ η φέτα αλλά και το στραγγιστό γιαούρτι.