Περγαμόντο γλυκό κουταλιού
Από τις πιο φινετσάτες γεύσεις που γεμίζει όλο το στόμα με φρεσκάδα! Ταιριάζει ιδιαίτερα με μαύρο ζεστό τσάι!
Συστατικά:
6-7 περγαμόντα
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 φλ. νερό
Οδηγίες:
- Τρίβουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη να φύγει η εξωτερική επιδερμίδα.
- Χαράζουμε στα 4 ή 5 κομμάτια και τα ξεφλουδίζουμε.
1. Κάνουμε ρολό τις φλούδες και στερεώνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες.
2. Βάζουμε σε δυο μεγάλες κατσαρόλες νερό να βράσει.
3. Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε στη μια τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
4. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα με το βραστό νερό και εκεί τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά ώστε να μαλακώσουν (να πέφτουν όταν καρφώνονται με οδοντογλυφίδα).
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
6. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν για 15 λεπτά.
7. Αφήνουμε 24 ώρες και τα ξαναβράζουμε ώστε να δέσουν κανονικά.
8. Στο τέλος του βρασίματος στύβουμε και 1-2 λεμόνια.
9. Γεμίζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.