BACK

Πίτα της Ανω Προβηγκίας με χορταρικά και κατσικίσιο τυρί

Ένα πιάτο Provençal! Χόρτα, τσουκνίδες, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί σε όμορφο ζυμαράκι που φτιάχνετε εσείς, χωρίς ζύμωμα και χωρίς άγχος! Φτιάξτε το σε τραπέζι και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Μόνο προσοχή κατά το πλύσιμο και καθάρισμα των χορταρικών και κυρίως της τσουκνίδας. Καλύτερα χρησιμοποιείστε ειδικά γάντια κουζίνας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ. αλεύρι
2 κιλά σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες και πικραλίδες
κατσικίσιο τυρί
τριμμένο τυρί
3 αβγά
1 φλ. νερό
1 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το νερό, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και αλάτι και αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.

Για τη γέμιση

1. Ξεπλένουμε, ψιλοκόβουμε, αλατίζουμε ελαφρώς κι έπειτα στραγγίζουμε τα χορταρικά.

2. Προσθέτιουμε το γάλα, δύο αβγά, το τριμμένο τυρί και το κατσικίσιο καθώς και αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λάδι.

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και φτιάχνουμε δύο δίσκους: με τα 2/3 της ζύμης φτιάχνουμε τη βάση και αφήνουμε το υπόλοιπο 1/3 για το πάνω μέρος της πίτας.

2. Τοποθετούμε το κομμάτι της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα και το γεμίζουμε με το μείγμα των χορταρικών.

3. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι και ενώνουμε πιέζοντας γύρω-γύρω τις άκρες της ζύμης.

4. Ψήνουμε για 25 λεπτά.