BACK

Ψάρι με σάλτσα και σταφίδες

Ένας περίεργος συνδυασμός που ξαφνιάζει ευχάριστα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1300 γρ. ψάρι (κατά προτίμηση κουτσομούρες, μαρίδες, γόπες ή φιλέτα ψαριού)
½ φλιτζάνι ξύδι
1-2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι λευκό κρασί (αρετσίνωτο)
τριμμένη, φρέσκια ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
λίγο δενδρολίβανο
400 γρ. σταφίδες
αλάτι και πιπέρι κατ επιλογή

Οδηγίες:

Προτιμείστε μικρό ψάρι, όπως κουτσομούρες, μαρίδες, γόπες ή φιλέτα ψαριού. Τηγανίζετε το ψάρι προσέχοντας μην καεί το λάδι. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό. Στο λάδι, με το οποίο τηγανίσατε, προσθέτετε άλλο λίγο λάδι και δύο κουταλιές κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, ενώ το τηγάνι είναι πάνω στη φωτιά, μέχρι το μείγμα να ξανθύνει. Προσθέτετε όλα τα υλικά, αλάτι και πιπέρι κατ’ επιλογή και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Όταν η σάλτσα πάρει μία βράση, προσθέτετε 400 γρ. σταφίδες.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Σε περίπτωση που η σάλτσα πήξει πριν ψηθούν οι σταφίδες, προσθέτετε λίγο νερό με ξύδι για να αραιώσει. Όταν οι σταφίδες φουσκώσουν, τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις απλώνετε σε μια πιατέλα γύρω από το ψάρι. Αραιώνετε κι άλλο τη σάλτσα έως ότου γίνει αρκετά πηχτή, και περιχύνετε με αυτή το ψάρι. Το σερβίρετε ζεστό.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: