BACK

Ρεβύθια με ζυμαρικά

Ένα από τα πιο διαδεδομένα vegetarian φαγητά είναι το αγαπημένο όλων φακόρυζο.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραπλήσιο με ρεβύθια και μακαρονάκι κοφτό.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

250 γρ. ρεβύθια
1 μέτριο κρεμμύδι
250 γρ. μακαρόνι κοφτό
100 ml ελαιόλαδο
χυμό 1  λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ελάχιστο δενδρολίβανο πολύ ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Βάζουμε απο βραδύς τα ρεβύθια σε κρύο νερό να μουσκέψουν.

Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το λάδι και, αφού προσθέσουμε το ανάλογο νερό, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, το δενδρολίβανο και το αφήνουμε να ψηθεί και να γίνει η σούπα μάλλον πηχτή.
Σερβίρουμε το φαγητό με λεμόνι και πιπέρι.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: