Σοκολατένιο Μαλεμπι με Ανθόνερο
Συστατικά:
1000 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. κορν φλάουερ
160 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, Valrhona, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Υλικά για το σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
50 γρ. ροδόνερο ή ανθόνερο
Οδηγίες:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τα 30 γρ. ζάχαρη, διαλύουμε το κορν φλάουερ σε πολύ λίγο νερό κρύο και πριν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει και αδειάζουμε σ’ ένα χαμηλό παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ20 εκ. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με το σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό και όταν κρυώσει προσθέτουμε το ροδόνερο ή ανθόνερο.