Σπάλα αρνίσια στο φούρνο με σάλτσα βαλσάμικου ξιδιού
Η σπάλα είναι το πιο νόστιμο κομμάτι του αρνιού, ειδικά όταν γίνεται στον φούρνο
Συστατικά:
2 σπάλες, 1 κιλό περίπου
χοντρό αλάτι
τριμμένο πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
δεντρολίβανο
200 ml ζωμό κρέατος
2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
παρθένο ελαιόλαδο
8 μικρές μελιτζάνες
1 φύλλο δάφνης
2 κλαδάκια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε το αρνί από τα περιττά λίπη.
Το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ροδίζουμε καλά σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λίπος.
Το βάζουμε σε πυρέξ πάνω σε μια στρώση από σκόρδο και δεντρολίβανο και μετά στον φούρνο στους 220º C για περίπου 6 λεπτά.
Το τυλίγουμε σ΄ ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε σε θερμό χώρο για 5 λεπτά ώστε οι χυμοί που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του κρέατος να απλωθούν ομοιόμορφα παντού.
Ζεσταίνουμε τον ζωμό κρέατος και το βαλσάμικο ξίδι και το χτυπάμε, όσο είναι ζεστά, με παρθένο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα, τις ζεματίζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τις ρίχνουμε στη συνέχεια στο τηγάνι με το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και λίγο λάδι ελιάς.
Τις αφήνουμε να ψηθούν καλά. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Απλώνουμε τη σάλτσα στο πιάτο και σερβίρουμε κρέας και μελιτζάνες.