Σύκα με μέλι και μπαχαρικά
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 09/01/2014 - 18:07
Γευστικότατη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένο φρούτο.
Συστατικά:
10-15 σύκα ξερά
1 ξυλάκι κανέλα
3 μοσχοκάρφια
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, καθαρισμένα
1 φλιτζάνι θυμάρι (αφέψημα)
Οδηγίες:
Ρίχνετε το αφέψημα θυμαριού σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το φύλλο της δάφνης, τα σύκα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το μέλι.
Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 6-8 λεπτά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσουν, έως ότου τα σύκα μαλακώσουν και εμποτιστούν στο ζουμί των μπαχαρικών.
Τα σερβίρετε με το σιρόπι τους και τα αμύγδαλα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: