Τάρτα σοκολάτας
Πλούσια γεύση από αγαπημένα υλικά. Η σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο.
Συστατικά:
Για τη βάση
100 γρ. καρύδια
100 γρ. μπισκότα σοκολάτας
1 κουτ. κακάο
3 κουτ. μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι ή καλούα
30 γρ. βούτυρο
40 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. βούτυρο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγών
1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Οδηγίες:
Για τη βάση ανακατεύουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά της βάσης και τα απλώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες 24 εκ. Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα περίπου.
Για την γέμιση λιώνουμε μαζί, την κουβερτούρα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Όταν κρυώσει αρκετά, ανακατεύουμε προσεκτικά με την σαντιγί. Απλώνουμε στη τάρτα και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.