Τυρόπιτα της γιαγιάς
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 02/21/2017 - 16:35
Συστατικά:
1 πακέτο έτοιμο φύλλο
Για την γέμιση
1 κουτί γάλα εβαπορέ
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 κουτ. βούτυρο αγελαδινό
3 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα
2 κουτ. κοπανιστή
3 κουτ. σκληρό τυρί της άλμης τριμμένο
λίγο άνηθο ψιλιοκομμένο
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε ένα χυλό με το γάλα, το νερό, το σιμιγδάλι και το βούτυρο.
Το ψήνουμε σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά, τον άνηθο και ανακατεύουμε. H κρέμα είναι έτοιμη.
Ανοίγουμε το φύλλο και τοποθετούμε ένα φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί, γεμίζουμε με την κρέμα και τελειώνουμε την πίττα με άλλο ένα φύλλο που χαράζουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Tips
μπορείτα να προσθέσετε αι λίγο άνιθο ή δυόσμο
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: