Η σειρά Μαγειρεύοντας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde αποτελείται από δύο βιβλία που αναφέρονται αποκλειστικά στην τέχνη του μαγειρεύειν! Παρουσιάζουν βασικές συνταγές με γνωστά υλικά, δίνοντας ιδίαιτερη έμφαση στο σωστό τρόπο παρασκευής αλλά και παρουσίασής τους.
Μέσα από τις "νόστιμες" σελίδες του βιβλίου αποκαλύψτε τα μυστικά πολλών φαγητών αλλά και την πραγματική τους θρεπτική αξία. Μάθετε χρήσιμες συμβουλές από τις σαφείς οδηγίες που προσφέρονται και αποσαφηνίστε τυχόν δύσκολα σημεία κάθε συνταγής.
Πολλές φορές ερωτήματα δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της παρασκευής ενός εδέσματος. Ο σκοπός λοιπόν αυτής της σειράς είναι να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ενημερωθείτε για την καταλληλότερη μέθοδος παρασκευής, για παρόμοιες που θα διευκολύνουν την ταυτόχρονη παραγωγή πολλών εδεσμάτων αλλά και τη θρεπτική τους ανάλυση. Η γαστρονομική ορολογία που χρησιμοποιείται δεν έχει σκοπό να σας μπερδέψει ή απλά να σας εντυπωσιάσει αντιθέτως να σας διευκολύνει.
Καθώς και η εικονογράφηση των βιβλίων θα είναι ακόμα ένα στοιχείο που θα σας εντυπωσιάσει. Εύκολο και κατανοητό, οι λέξεις κλειδιά που τα χαρακτηρίζουν. Όλες οι συνταγές που παρουσιάζονται έχουν δοκιμαστεί μια προς μια και έχουν καταγραφεί ακριβώς όπως πρέπει για να επιτευχθεί το επιθυμητό. Κανένα μυστικό νοστιμιάς δεν έχει κρατηθεί κρυφό εξασφαλίζοντας έτσι τη σίγουρη επιτυχία σας στην πραγματοποίηση των εδεσμάτων.
Οι συγγραφείς της σειράς είναι οι κ Ευθ. Καλόσακας, Αχ. Παναγούλης και Κ. Συντάκας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τι περιέχει το κάθε βιβλίο:
Μαγειρεύοντας Α’:
- Φον & Σάλτσες
- Τεχνικές Ψησίματος
- Σούπες – Αβγά – Ζύμες – Ζυμαρικά
- Λαχανικά – Πρώτα Πιάτα – Ζεστά Ορεκτικά
- Κρύα Ορεκτικά – Σαλάτες
Μαγειρεύοντας Β’:
- Ψάρια – Θαλασσινά
- Πουλερικά
- Χοιρινά
- Μοσχάρια – Βοδινά
- Αρνιά – Κατσίκια
- Κυνήγια